Vyměňte cukrem nabitou zmrzlinu ze supermarketu za zdravou veganskou alternativu. Zaručeně si pochutnáte a uděláte něco pro své tělo. Mražená jogurtová zmrzlina s acai je ideální pro horké letní dny, kdy máte chuť na sladké osvěžení. A její příprava nezabere více než 5 minut!
V receptu jsme využili kombinaci mražených borůvek a bobulí acai ve formě ACAI Pure. Klidně ale můžete využít i ACAI Energy s přídavkem guarany, která vám dodá energii. Oba dva tyto produkty obsahují ručně sbírané bobule acai, které rostou divoce v amazonském deštném pralese. Podporujeme tak místní domorodé obyvatele a farmy a snažíme se bojovat proti deforestaci amazonského pralesa.
Věděli jste, že acai obsahují 7x více antioxidantů než borůvky a také esenciální mastné kyseliny omega 3, 6 a 9? Omega 3 podporují zdraví našeho srdce, mozku a kloubů, omega 6 pak pomáhají udržet hormonální rovnováhu a zdravou kůži, vlasy a nehty. A konečně omega 9 posilují imunitu a zdraví kardiovaskulárního systému.
Aby byl náš frozen yoghurt opravdu krémový, použili jsme kešu ořechy bohaté na vlákninu, zdravé tuky a protein. Také jsme přidali javorový sirup, ten ale můžete nahradit třeba sirupem z agáve nebo úplně vynechat. Pro přípravu zmrzliny budete potřebovat výkonný mixér.
Pokud náš recept vyzkoušíte, nezapomeňte nás označit na Instagramu. Najdete nás tam jako @amazoniacz. Moc rádi uvidíme, jak se vám domácí frozen yoghurt povedl.
Acai frozen yoghurt
Doba přípravy: 5 minut Doba vaření: 0 minut
Co budete potřebovat:
- ½ hrnku kešu ořechů (ideálně předem namočených na 2-3 hodiny)
- ½ hrnku vody
- 2 hrnky mražených borůvek
- 2 balíčky Amazonia Acai Pure
- ½ hrnku javorového sirupu
- 1 hrnek kokosového jogurtu
Postup:
- Kešu ořechy a vodu vložte do mixéru a 2-3 minuty mixujte do hladka.
- Přidejte ostatní ingredience a mixujte další 1-2 minuty, dokud bude konzistence krémová.
- Nechte asi 2 hodiny zmrazit a užijte si svůj vlastní mražený jogurt! Pokud celou porci nesníte, myslete na to, že před dalším servírováním musíte jogurt nechat chvíli roztát, aby měl správnou konzistenci.