Čokoládové lívance

Máme pro vás recept na ty nejlepší čokoládové lívance na světě! Navíc příprava zabere jen několik málo minut a výsledkem je vláčná a nadýchaná dobrota.

Chtěli byste si dopřát extra porci čokolády v podobě polevy a hledáte zdravější variantu toppingu? Máme pro vás řešení. Tentokrát je součástí receptu i návod na čokoládovou tahini omáčku, která je bez lepku či přidaného cukru. Najdete ho o pár řádků níže, nyní ale ještě zpátky k lívancům. Chuť není to jediné, na čem záleží. Klíčová je i nutriční vyváženost pokrmu. S tou si hravě poradí náš Raw Protein Isolate s čokoládovou příchutí. Je nabitý zinkem, fosforem a až 99% RDI železem. Navíc obsahuje fermentované rostlinné bílkoviny a organické klíčky, takže příznivě podporuje trávicí systém.

Raw Protein Isolate je skvělým výživovým parťákem pro každého, kdo chce podpořit růst a regeneraci svalů. Lívance si můžete vychutnat jako snídani nebo i jako malou svačinku po tréninku.

 


 

Čokoládové lívance 

Počet porcí: 3          Doba přípravy: 5 minut          Doba vaření: 10 minut   

 

Co budete potřebovat: 

  • ½ hrnku ovesné mouky
  • ½ hrnku pohankové mouky
  • 1 lžička prášku na pečení
  • ½ lžička skořice 
  • 2 lžíce Raw Protein Isolate Choc Coconut
  • ½ hrnku kokosového mléka
  • 2 vejce od šťastných slepiček (nebo chia vejce)
  • 1 zralý banán
  • 50 gramů nahrubo nasekané hořké čokolády
  • ½ lžíce kokosového oleje (na smažení) 

 

Čokoládová tahini omáčka 

  • 1 ½ lžíce kakaa
  • 1 lžíce kokosového sirupu 
  • ½ lžíce tahini
  • horká voda (přidávejte, dokud nedosáhnete požadované konzistence)

 

Postup:

V míse smíchejte všechny suché ingredience. Mléko, vejce a banán vložte do mixéru a při vysokých otáčkách vyšlehejte do hladka. Smíchejte dohromady suchou a tekutou směs. Následně přidejte nahrubo nasekanou čokoládu. Na nepřilnavou pánev přidejte přibližně 1 lžíci kokosového oleje a nechte roztát na mírném ohni. Jakmile bude pánev horká, tvarujte na ní malé lívance a nechte je smažit. Vždy přibližně 1-2 minuty z každé strany nebo do chvíle, kdy se začnou na těstě tvořit bublinky. 

 

Postup na čokoládovou tahini omáčku 

V malé míse smíchejte kakao a kokosový sirup. Následně přidejte trochu vroucí vody a míchejte dokud se sirup nerozpustí a ingredience se promíchají. Vmíchejte tahini, ta dodá omáčce krémovou konzistenci. Následně přidávejte vroucí vodu, pro dosažení požadované konzistence. Na závěr omáčkou polijte lívance. Dobrou chuť!

 

Pokud se rozhodnete tento recept vyzkoušet, rozhodně nás nezapomeňte označit u svého lívancového výtvoru na Instagramu. Jsme tam jako @amazoniacz.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz