Lívancová neděle vyřešena! Máme pro vás totiž rychlý a jednoduchý recept na dokonalé čokoládové lívance s extra porcí bílkovin. A co víc? Stačí vám pouhých 5 ingrediencí.
Abychom podpořili vyváženost všech živin i chuť, použili jsme do receptu nás skvělý Raw Protein Isolate. Tento certifikovaný, organicky naklíčený a fermentovaný rostlinný protein obsahuje kompletní profil aminokyselin. Dále pak zinek, fosfor a dokonce až 99% RDI železo. Raw Protein Isolate byl speciálně vytvořen tak, aby podpořil růst a regeneraci svalové hmoty. Je šetrný k trávení, a to díky rostlinným trávicím enzymům.
Pokud si chcete udělat lívance ve veganské variantě, vyměňte klasické vejce za tzv. “chia vejce”. Postup je jednoduchý - 1 lžíce chia semínek + 2,5 lžíce vody = chia vejce. Nezapomeňte vzniklou směs nechat chvilku uležet, abyste dosáhli správné konzistence.
Čokoládové lívance s malinami
Počet porcí: 4 Doba přípravy: 10 minut Doba vaření: 15 minut
Co budete potřebovat:
- ¾ hrnku špaldové mouky (lze použít i bezlepkovou mouku)
- 3 lžíce kakaa
- 2 lžíce Raw Protein Isolate Choc Coconut
- 1 zralý banán
- 2 šťastná vejce (oddělené bílky od žloutků)
- ¾ hrnku kokosového mléka (lze použít ovesné mléko)
- 1 čajová lžička kokosového oleje (na smažení)
Postup:
V míse smíchejte všechny suché ingredience. Poté přidejte ostatní ingredience (vše kromě bílků) do mixéru a vytvořte hladké těsto. Z vaječných bílků vytvořte sníh a následně jej jemně vmíchejte do těsta na lívance. Na nepřilnavou pánev dejte lžičku kokosového oleje a nechte jej rozpustit na mírném ohni. Postupně tvarujte na pánvi malé lívance a nechte je opékat vždy 1-2 minuty z obou stran. Případně vyčkejte dokud se na lívancích začnou tvořit drobné bublinky. Lívance servírujte na talíři spolu s malinami, čerstvými lesními plody, čokoládou a kokosovým jogurtem.