Pojďte si trochu zamlsat. Tento výživný banánový chléb s proteinem a kousky čokolády je ideální ke snídani po tréninku nebo jako zdravá odpolední pochoutka. Je plný kousků čokolády, příjemně sladký díky banánům a plný bílkovin díky našemu Raw Protein Isolate s příchutí Čokolády s kokosem.
Tento lahodný rostlinný protein, vyrobený z organického naklíčeného zlatého hrachu a hnědé rýže, je přímo nabitý železem, fosforem a zinkem. Obsahuje kompletní spektrum aminokyselin a přidané trávicí enzymy na rostlinné bázi, které podporují zdravé trávení. Přidáním proteinového prášku do vašich jídel si velmi jednoduše zajistíte každodenní příjem dostatečného množství bílkovin a doplníte energii svalům unaveným po tréninku.
Chcete znát tajemství dobrého banánového chleba? Použijte hodně zralé banány, tedy takové, které mají na slupce spoustu hnědých skvrn. Čím jsou banány zralejší, tím jsou sladší! Podle toho, jak hodně chcete chlebíček sladký, můžete do těsta vmíchat buď kousky kakaa, nebo čokoládové lupínky (případně i veganskou čokoládu).
Nejdříve v míse smíchejte všechny suché ingredience a až pak přidejte mokré ingredience. Pořádně prošlehejte, aby se dokonale spojily, a poté vmíchejte čokoládové lupínky nebo kakao. Hotové těsto přeneste do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček. Vložte do trouby a pečte 50 minut nebo otestujte špejlí, dokud nebude po vyndání suchá. Nechte 10 minut vychladnout, nakrájejte a podávejte ještě teplé!
Pokud recept vyzkoušíte, nezapomeňte nás označit na Instagramu. Najdete nás na @amazoniacz.
Těšíme se na vaše sladké sdílení!
Čokoládový proteinový banánový chléb
Doba přípravy: 20 minut Doba pečení: 50 minut Porcí: 10
Co budete potřebovat:
- 1 hrnek celozrnné bezlepkové mouky
- 2 polévkové lžíce Raw Protein Isolate Choc Coconut
- ½ hrnku kokosového cukru
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička skořice
- 3 velké banány, rozmačkané
- ½ hrnku rozpuštěného kokosového másla (nebo bio másla)
- 2 bio vejce, rozšlehaná (nebo veganská lněná vejce)
- ¼ hrnku ovesného mléka
- 1 hrnek kakaových bobů nebo čokoládových lupínků
- 80 g čokolády na ozdobení (volitelně)
Jak postupovat:
- Předehřejte troubu na 160 °C.
- Ve velké míse smíchejte všechny suché přísady.
- Přidejte „mokré“ přísady a pečlivě prošlehejte.
- Vmíchejte kakaové kousky nebo čokoládové lupínky.
- Přeneste do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček.
- Pečte přibližně 50 minut. Před vyjmutím z trouby se pomocí špejle ujistěte, že je chléb dokonale upečený.
- Po upečení ho nechte ve formě asi 10 minut vychladnout.
- Hotový banánový chléb můžete před podáváním potřít rozpuštěnou čokoládou (volitelné).