Díky pořádné dávce rostlinných bílkovin a zdravých tuků si tyto lahodné košíčky můžete vychutnat naprosto bez výčitek! Základ tvoří slané arašídové máslo (můžete ale použít i klasické) a přirozeně sladké datle medjool, které jsou skvělým zdrojem fytonutrientů a minerálů včetně selenu, draslíku, vápníku a hořčíku.
Abychom dezertu dodali živiny, přidali jsme Amazonia Raw Protein Paleo Fermented s příchutí pořádně slaného karamelu. Rostliny obsažené v tomto proteinu byly nejdříve naklíčené a fermentované, abychom zajistili jejich lepší stravitelnost. Celá směs tak obsahuje 50 % doporučené denní dávky železa a nutrienty nabité ingredience jako organický hrachový protein, Sacha Inchi, spirulina, špenát, quinoa, více druhů semínek a další.
Připravte si tyto jednoduché nepečené košíčky každou neděli nebo pondělí a máte vyřešenou zdravou dávku sladkého na celý týden! Pokud recept vyzkoušíte, nezapomeňte nás označit na Instagramu. Najdete nás tam jako @amazoniacz. Moc rádi uvidíme, jak se vám košíčky povedly.
Košíčky se slaným karamelem a arašídovým proteinem
Doba přípravy: 20 minut Porce: 6-8
Co budete potřebovat:
- 14 vypeckovaných datlí medjool
- 1/4 hrnku slaného arašídového másla
- 1 lžíce kokosového nebo jiného cukru
- 2 lžíce kokosového oleje
- 5 lžic vody
- 2 lžíce Raw Protein Paleo Fermented
- tabulka hořké čokolády s min. 70 % kakaa
- arašídy na ozdobu
Postup:
1. Vypeckujte datle, pokud je to potřeba.
2. Do mixéru dejte datle, arašídové máslo, cukr, kokosový olej, vodu a Raw Protein Paleo Fermented Salted Caramel a mixujte dohladka.
3. Směsí naplňte silikonovou formu na muffiny do 3/4.
4. Čokoládu nalámejte na kousky a rozpusťte ve vodní lázni.
5. Roztopenou čokoládou naplňte silikonovou formu po okraj.
6. Navrch přidejte arašídy a košíčky nechte alespoň 4 hodiny ztuhnout v lednici.