Nepečený citrónový cheesecake s acai

Vláčný korpus z ovesných vloček, makadamových oříšků a datlí a citrónový krém se sladkými bobulemi acai dělají tento jedoduchý nepečený cheesecake dokonale bohatý na živiny i lahodně jemnou chuť. Ta nejlepší volba, pokud máte za úkol pohostit výjimečným dezertem. Jen koukněte na ty barvy!

Díky chuti podobné ostružinám je naše Acai Pure dokonalým způsobem, jak dezertu dodat sílu superfoods. Bobule acai obsahují 7x více antioxidantů než borůvky a jsou bohaté na omega 3, 6 a 9 mastné kyseliny. Acai použité pro výrobu Acai Pure jsou ručně sbírané v Amazonském pralese. Mají certifikovanou organickou kvalitu a nepřidáváme k nim žádný cukr. Bohatá chuť acai se perfektně hodí k borůvkám. Získáte tak krásně sladkou omáčku, kterou ochutíte krém. Na přípravu korpusu a kešu krémového základu použijte výkonný mixér nebo procesor, aby ingredience zvládl zpracovat.

Pokud se do receptu pustíte, nezapomeňte nás označit na Instagramu. Najdete nás tam jako @amazoniacz. Moc rádi uvidíme, jak se vám cheesecake povedl.

acai blueberry cheesecake

Nepečený citrónový cheesecake s acai

Doba přípravy: 30 minut Doba pečení: 4-5 hodin                       Porce: 10

Co budete potřebovat

Na acai-borůvkový toping:

  • ½ hrnku mražených borůvek
  • 1 balení Amazonia Acai Pure
  • 1-2 lžíce javorového nebo agave sirupu
  • ¼ hrnku pomerančové šťávy

Na korpus:

  • ½ hrnku ovesných vloček
  • ½ hrnku kešu nebo makadamových oříšků
  • ⅓ hrnku strouhaného kokosu
  • 6-7 medjool datlí
  • 1 lžíce kokosového oleje

Na krém:

  • 1 a ½ hrnku kešu oříšků (předem namočených ve vodě na 2-3 hodiny)
  • ⅔ hrnku kokosového krému
  • ⅓ hrnku citrónové šťávy
  • 1 vrchovatá lžíce citrónové kůry
  • ⅓ hrnku vody
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžíce kokosového oleje

Postup:

  1. Nejdříve si připravte toping z borůvek a acai. Všechny ingredience dejte do malého hrnce a za stálého míchání vařte na mírném plameni po dobu 5-10 minut. Pak dejte stranou a nechte vychladnout.
  2. Všechny ingredience na korpus dejte do mixéru a mixujte, dokud se důkladně nepromíchají. Pokud je to potřeba, přidejte trochu vody.
  3. Připravenou směs na korpus vtlačte na dno vymazané a vysypané formy. My jsme použili čtvercovou o průměru 12 cm.
  4.  Namočené kešu oříšky zceďte a vysušte.
  5. Spolu s dalšími ingrediencemi na krém je dejte do mixéru. Mixujte důkladně, dokud se celá směs nespojí. Zabere to několik minut.
  6. Polovinu připraveného krému vlijte do formy na korpus. Pokryjte polovinou acai-borůvkového topingu, na něj naneste druhou polovinu krému a opět acai-borůvkový toping.
  7. Vezměte nůž a krém s topingem krouživými pohyby zamíchejte, abyste vytvořili mramorování.
  8. Dejte do lednice a nechte alespoň 5 hodin ztuhnout.
  9. Vychutnejte si s čerstvým ovocem nebo další várkou acai-borůvkového topingu.
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz