Jestli existuje jednoduchý, rychlý a opravdu lahodný dezert s ovocem, je to crumble. Má křehkou vanilkovou drobenku z ovesných vloček, kterou vyvažuje dokonale trpká a přesto sladká rebarborovo-borůvková náplň. Pro úplné vychutnání tohoto dezertu doporučujeme podávat s kokosovým jogurtem nebo vanilkovou zmrzlinou. Nebo s obojím, protože je to prostě dobrota, kterou v létě během chvilky připravíte pro rodinu a přátele.
Do náplně budete potřebovat rebarboru, borůvky, kokosový cukr a trochu citronové šťávy. Na drobenku si připravte mouku, ovesné vločky, kokosový cukr, bio máslo (nebo vhodnou alternativu, pokud jste vegani), skořici, mořskou sůl a náš Raw Protein Isolate s Vanilkou.
Tento lahodný veganský proteinový prášek je vyroben z naklíčeného zlatého hrachu a fermentované hnědé rýže a dodá vám 21 g bílkovin v jedné porci. Proces klíčení a fermentace zvyšuje obsah živin, což tělu usnadňuje vstřebávání a trávení bílkovin. Raw Protein Isolate má kompletní aminokyselinový profil a přirozeně vysoký obsah železa, zinku a fosforu. Hladká, krémová vanilková příchuť pozvedne jednoduchou ovesnou drobenku na vyšší úroveň.
Příprava je opravdu jednoduchá. Jakmile povaříte směs rebarbory a borůvek, přendejte ji do zapékací misky, posypte drobenkou a pečte 30–35 minut dozlatova.
Pokud tento recept vyzkoušíte, nezapomeňte označit @amazoniacz na Instagramu.
Už teď jsme zvědaví na vaše crumbloviny!
Rebarborovo-borůvkový crumble
Doba přípravy: 25 minut Doba pečení: 30 minut Porcí: 6
Co budete potřebovat:
Náplň:
- 250 g rebarbory (omytých a nakrájených stonků)
- 3 lžíce kokosového cukru
- 1–2 lžíce vody
- 2 a ½ hrnku mražených borůvek
- 1 lžíce citrónové šťávy
Drobenka (crumble):
- ¾ hrnku bezlepkové celozrnné mouky
- ¾ hrnku ovesných vloček
- 3–4 lžíce Raw Protein Isolate Vanilka
- ¼ hrnku kokosového cukru
- ½ hrnku rozpuštěného bio másla (nebo veganské alternativy másla)
- 1 lžička skořice
- ½ lžičky mořské soli
Jak postupovat:
- Předehřejte troubu na 190 °C.
- V hrnci smíchejte nakrájenou rebarboru, kokosový cukr a vodu. Přikryjte pokličkou a na mírném ohni povařte 10 minut nebo dokud rebarbora nezměkne. V případě potřeby přilijte trochu vody.
- Přidejte borůvky a citrónovou šťávu. Za pravidelného míchání vařte dalších 5 minut. Poté odstavte a nechte vychladnout.
- Všechny ingredience na drobenku smíchejte ve středně velké míse a zpracujte tak, aby vznikla drobivá směs.
- Rebarborovo-borůvkovou náplň přendejte do zapékací misky a navrch nasypte drobenku. Nejjednodušší je drobit postupně pomocí rukou.
- Vložte do trouby a zapékejte cca 30–35 minut nebo dozlatova.
- Podávejte s jogurtem nebo zmrzlinou podle vlastního výběru.