Jemný korpus naplněný lahodným krémem s texturou cheesecaku. Mňam! S těmito návykovými vanilkovo-javorovými košíčky uděláte zaručeně dojem. A přitom je to tak easy.
Stačí smíchat ingredience na korpus, vtlačit je do formy, dát péct a mezitím si připravit přísady na krém, kterým košíčky po upečení naplníte. Pak už to jen šoupnete do lednice a nakonec ozdobíte roztopenou čokoládou.
Je tam ale jedna tajná ingredience.:-) Nápověda: je to zachránce pro krásné vlasy, nehty a zuby. Je to Amazonia Raw Protein Collagen Plus s nebeskou příchutí vanilky a javorového sirupu! Proteinový prášek a výživový doplněk s kolagenem v jednom.
Každá porce obsahuje 24 gramů naklíčeného fermentovaného rostlinného proteinu, který vyživuje svaly a dodává tělu pocit sytosti na delší dobu. Taky obsahuje 5 000 mg hydrolyzovaného vysoce biologicky dostupného mořského kolagenu typu I a III pro krásnou pleť, vlasy a nehty. Nesmí chybět vitamín C, který je nezbytný pro správné vstřebání kolagenu, železo pro boost energie, zinek pro podporu imunity a metabolismu a nakonec rostlinné trávicí enzymy pro zdravé zažívání. Uff, je to pořádný výčet, ale právě toto složení dělá z Raw Protein Collagen Plus dokonalou kombinaci živin, které zasytí, a doplňku stravy s celou řadou skvělých účinků pro naše zdraví.
Pokud recept vyzkoušíte, nezapomeňte nás označit na Instagramu. Najdete nás tam jako @amazoniacz. Moc rádi uvidíme, jak se vám košíčky povedly.
Vanilkovo-javorové košíčky
Doba přípravy: 20 minut Doba pečení: 20 minut Porce: 8
Co budete potřebovat:
Na základ
- 1 hrnek mandlové moučky
- ¾ hrnku pohankové mouky
- ¼ sušeného kokosu
- 3 lžíce kakaa
- 3 lžíce javorového sirupu
- 2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
- ½ hrnku teplé vody (nebo více, pokud bude potřeba)
Na krém
- 1 a ¼ hrnku kešu oříšku (předem namočených na 2-3 hodiny)
- 1 hrnek kokosové smetany
- 2 lžíce Amazonia Raw Protein Collagen Plus
- ¼ hrnku javorového sirupu
- 2 lžíce tahini pasty
- 1 vanilkový lusk nebo 2 lžičky vanilkového aroma
- ½ lžičky soli
Na ozdobu
- rozpuštěná čokoláda
- strouhaný kokos
Postup:
- Předehřejte troubu na 160 °C.
- Na korpus nejdříve důkladně smíchejte suché ingredience. Pak přidejte kokosový olej a javorový sirup a v průběhu míchání postupně i vodu. Pokud to bude potřeba, přidejte vody trochu více než ½ hrnku.
- Korpus vtlačte do připravených formiček na košíčky.
- Pečte 20 minut a nechte úplně vychladnout.
- Ingredience na krém dejte do mixéru a mixujte, dokud nebude textura úplně hladká.
- Košíčky naplňte připraveným krémem a dejte na 2-3 hodiny do lednice.
- Nakonec ozdobte rozpuštěnou čokoládou a strouhaným kokosem. A je hotovo!