Vanilkovo-javorové košíčky

Jemný korpus naplněný lahodným krémem s texturou cheesecaku. Mňam! S těmito návykovými vanilkovo-javorovými košíčky uděláte zaručeně dojem. A přitom je to tak easy.

Stačí smíchat ingredience na korpus, vtlačit je do formy, dát péct a mezitím si připravit přísady na krém, kterým košíčky po upečení naplníte. Pak už to jen šoupnete do lednice a nakonec ozdobíte roztopenou čokoládou.

Je tam ale jedna tajná ingredience.:-) Nápověda: je to zachránce pro krásné vlasy, nehty a zuby. Je to Amazonia Raw Protein Collagen Plus s nebeskou příchutí vanilky a javorového sirupu! Proteinový prášek a výživový doplněk s kolagenem v jednom.

Každá porce obsahuje 24 gramů naklíčeného fermentovaného rostlinného proteinu, který vyživuje svaly a dodává tělu pocit sytosti na delší dobu. Taky obsahuje 5 000 mg hydrolyzovaného vysoce biologicky dostupného mořského kolagenu typu I a III pro krásnou pleť, vlasy a nehty. Nesmí chybět vitamín C, který je nezbytný pro správné vstřebání kolagenu, železo pro boost energie, zinek pro podporu imunity a metabolismu a nakonec rostlinné trávicí enzymy pro zdravé zažívání. Uff, je to pořádný výčet, ale právě toto složení dělá z Raw Protein Collagen Plus dokonalou kombinaci živin, které zasytí, a doplňku stravy s celou řadou skvělých účinků pro naše zdraví.

Pokud recept vyzkoušíte, nezapomeňte nás označit na Instagramu. Najdete nás tam jako @amazoniacz. Moc rádi uvidíme, jak se vám košíčky povedly.

vanilkovo-javorov%C3%A9%20ko%C5%A1%C3%AD%C4%8Dky

Vanilkovo-javorové košíčky

Doba přípravy: 20 minut               Doba pečení: 20 minut               Porce: 8

Co budete potřebovat:

Na základ

  • 1 hrnek mandlové moučky
  • ¾ hrnku pohankové mouky
  • ¼ sušeného kokosu
  • 3 lžíce kakaa
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
  • ½ hrnku teplé vody (nebo více, pokud bude potřeba)

Na krém

  • 1 a ¼ hrnku kešu oříšku (předem namočených na 2-3 hodiny)
  • 1 hrnek kokosové smetany
  • 2 lžíce Amazonia Raw Protein Collagen Plus
  • ¼ hrnku javorového sirupu
  • 2 lžíce tahini pasty
  • 1 vanilkový lusk nebo 2 lžičky vanilkového aroma
  • ½ lžičky soli

Na ozdobu

  • rozpuštěná čokoláda
  • strouhaný kokos

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 160 °C.
  2. Na korpus nejdříve důkladně smíchejte suché ingredience. Pak přidejte kokosový olej a javorový sirup a v průběhu míchání postupně i vodu. Pokud to bude potřeba, přidejte vody trochu více než ½ hrnku.
  3. Korpus vtlačte do připravených formiček na košíčky.
  4. Pečte 20 minut a nechte úplně vychladnout.
  5. Ingredience na krém dejte do mixéru a mixujte, dokud nebude textura úplně hladká.
  6. Košíčky naplňte připraveným krémem a dejte na 2-3 hodiny do lednice.
  7. Nakonec ozdobte rozpuštěnou čokoládou a strouhaným kokosem. A je hotovo!
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz