Nedělní snídaně právě dostala nový rozměr! Tyto lívance s citrónem a mákem jsou přesně takové, jaké by lívance měly být – lehké, nadýchané a zdravé! Jako základ jsme použili organickou samokypřící mouku, klidně ale můžete smíchat klasickou hladkou mouku, kypřící prášek a sůl.
Díky přidání Amazonia Raw Nutrients s vitamínem C jsou tyto lívance nabité živinami, které podpoří váš imunitní systém a ještě dodají lívancům jemnou maracujovou příchuť. Kromě imunity hraje vitamín C zásadní roli také při vstřebávání železa a produkci kolagenu – klíče ke krásné pleti, vlásům a nehtům. Tato organická směs obsahuje v jedné porci 500 % doporučené denní dávky vitamínu C. Spolu s prebiotickou směsí pro optimální trávení je tak dokonalým doplňkem stravy pro zářivou pleť a odolný imunitní sytém.
Lívance jsme dochutili javorovým sirupem, kokosovým jogurtem, mákem a čerstvou citrónovou šťávou. Pokud náš recept vyzkoušíte, nezapomeňte nás označit na Instagramu. Najdete nás tam jako @amazoniacz. Moc rádi uvidíme, jak se vám lívance povedly.
Veganské lívance s citrónem a mákem
Doba přípravy: 10 minut Doba vaření: 10 minut Porce: 2–3
Co budete potřebovat:
- 1 hrnek organické samokypřící mouky (nebo 1 hrnek hladké mouky, 1 lžička kypřícího prášku a větší špetka soli)
- 1 lžíce škrobu z maranty třtinové (arrowroot), nebo klasického kukuřičného škrobu
- 1 lžíce máku
- 1 lžička Amazonia Raw Nutrients s vitamínem C
- 1 hrnek ovesného mléka
- ¼ hrnku čerstvé citrónové šťávy
- 1–2 lžíce citrónové kůry
- 1 lžíce javorového sirupu
- 1 lžíce kokosového oleje (na smažení)
Postup:
- V míse dobře promíchejte všechny suché ingredience.
- Přidejte všechny mokré ingredience a míchejte, dokud není konzistence úplně hladká.
- Na nepřilnavé pánvi rozpalte kokosový olej.
- Na pánev dejte malé množství těsta a opékejte 1–2 minuty (nebo až se začnou tvořit bublinky). Obraťte a opečte i z druhé strany. Stejně připravte lívance ze zbytku těsta.
- Servírujte s javorovým sirupem, kokosovým jogurtem a citrónovou šťávou.