Věděli jste, že „Bánh Mì” ve vietnamštině znamená „chleba”? A ve vietnamské kuchyni odkazuje na lahodně křupavou bagetu typicky naplněnou grilovaným masem, čerstvými bylinkami, nakládanou zeleninou a salátem. Není překvapením, že tato senzace chutí a textur si získala příznivce po celém světě!
My pro vás máme recept na neodolatelné Bánh Mì s Amazonia Tender Jack Smokey BBQ. Exotické ovoce jackfruit je skvělým rostlinným zdrojem bílkovin a vlákniny a díky své masité struktuře a jemné chuti je často využívaný jako náhrada masa. Smokey BBQ verze jackfruitu je předem marinovaná, jeho příprava je tak ještě jednodušší. Navíc je 100 % organický bez jakýchkoliv umělých ingrediencí.
Kromě jackfruitu naši bagetu Bánh Mì naplníme květákem, strouhanou mrkví, salátem a výhonky. Pro pikantní chuť můžete přidat nakrájené chilli papričky nebo omáčku sriracha. Pokud recept vyzkoušíte a podělíte se o něj na Instagramu, nezapomeňte nás označit. Najdete nás tam jako @amazoniacz. Moc rádi uvidíme, jak se vám bageta povedla!
Vietnamská bageta BÁNH MÌ s jackfruitem a květákem
Doba přípravy: 10 minut Doba vaření: 15 minut Porce: 3
Co budete potřebovat:
- 1 lžíce oleje
- 1 červená cibule nakrájená na kolečka
- ½ květáku nakrájená na malé růžičky
- ¼ hrnku vody
- 1 balení Amazonia Tender Jack Smokey BBQ
- 1 nastrouhaná mrkev
- 100 g salátových listů
- 1 hrnek čerstvých výhonků
- 1 velká bageta podle vašeho výběru
Postup:
- V bytelné pánvi zahřejte olivový olej.
- Přidejte květák a vodu, promíchejte a vařte 5 minut.
- Stáhněte plamen, přidejte jackfruit, dobře promíchejte a pomocí kleští jackfruit natrhejte na menší kousky. Přikryjte pokličkou a vařte 10 minut.
- Bagetu rozdělte na 3 porce a podélně rozkrojte.
- Naplňte salátem, mrkví, cibulí, výhonky a směsí uvařeného květáku a jackfruitu. Svou bagetu Bánh Mì si ihned vychutnejte!