Vietnamská bageta BÁNH MÌ s jackfruitem a květákem

Věděli jste, že „Bánh Mì” ve vietnamštině znamená „chleba”? A ve vietnamské kuchyni odkazuje na lahodně křupavou bagetu typicky naplněnou grilovaným masem, čerstvými bylinkami, nakládanou zeleninou a salátem. Není překvapením, že tato senzace chutí a textur si získala příznivce po celém světě!

My pro vás máme recept na neodolatelné Bánh Mì s Amazonia Tender Jack Smokey BBQ. Exotické ovoce jackfruit je skvělým rostlinným zdrojem bílkovin a vlákniny a díky své masité struktuře a jemné chuti je často využívaný jako náhrada masa. Smokey BBQ verze jackfruitu je předem marinovaná, jeho příprava je tak ještě jednodušší. Navíc je 100 % organický bez jakýchkoliv umělých ingrediencí.

Kromě jackfruitu naši bagetu Bánh Mì naplníme květákem, strouhanou mrkví, salátem a výhonky. Pro pikantní chuť můžete přidat nakrájené chilli papričky nebo omáčku sriracha. Pokud recept vyzkoušíte a podělíte se o něj na Instagramu, nezapomeňte nás označit. Najdete nás tam jako @amazoniacz. Moc rádi uvidíme, jak se vám bageta povedla!

banh mi bageta s jackfruitem

Vietnamská bageta BÁNH MÌ s jackfruitem a květákem

Doba přípravy: 10 minut               Doba vaření: 15 minut               Porce: 3

Co budete potřebovat:

  • 1 lžíce oleje
  • 1 červená cibule nakrájená na kolečka
  • ½ květáku nakrájená na malé růžičky
  • ¼ hrnku vody
  • 1 balení Amazonia Tender Jack Smokey BBQ
  • 1 nastrouhaná mrkev
  • 100 g salátových listů
  • 1 hrnek čerstvých výhonků
  • 1 velká bageta podle vašeho výběru

Postup:

  1. V bytelné pánvi zahřejte olivový olej.
  2. Přidejte květák a vodu, promíchejte a vařte 5 minut.
  3. Stáhněte plamen, přidejte jackfruit, dobře promíchejte a pomocí kleští jackfruit natrhejte na menší kousky. Přikryjte pokličkou a vařte 10 minut.
  4. Bagetu rozdělte na 3 porce a podélně rozkrojte.
  5. Naplňte salátem, mrkví, cibulí, výhonky a směsí uvařeného květáku a jackfruitu. Svou bagetu Bánh Mì si ihned vychutnejte!
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz