Zmrzlinová pistáciová chalva

Pokud jste ještě nikdy nevyzkoušeli orientální chalvu, právě teď je na to ta správná chíle! Chalva je tradiční středovýchodní dezert vyrobený z tahini, ořechů, cukru a koření. Tento recept jsme ale jako vždy pojali po svém a vytvořili jeho zdravější verzi - zmrzlinovou pistáciovou chalvu!

Do chalvy jsme přidali dávku bílkovin v podobě Amazonia Raw Protein Paleo Fermented v příchuti vanilka s lukumou. Jedna porce obsahuje 22 g naklíčeného a fermentovaného hrachového proteinu a kompletní profil aminokyselin. Dále protein obsahuje trávicí enzymy a řadu kultivovaných superpotravin pro podporu zdraví, včetně Sacha Inchi, spiruliny, špenátu, quinoy a chia semínek.

Pro dosažení neodolatelné krémové struktury jsme zkombiniovali namočené kešu ořechy a pistácie, kokosový jogurt, javorový sirup, olivový olej a tahini. A navrch nesmí chybět nasekané pistácie pro lahodné křupnutí s každým soustem!

Pokud se do receptu pustíte, nezapomeňte nás označit na Instagramu. Najdete nás tam jako @amazoniacz. Moc rádi uvidíme, jak se vám cheesecake povedl.

pistáciová chalva

Vanilkovo-javorové košíčky

Doba přípravy: 10 minut                           Porce: 10

Co budete potřebovat:

  • 1 hrnek kešu ořechů namočených po dobu 1-2 hodin
  • 1 hrnek pistáciových ořechů namočených po dobu 1-2 hodin
  • 1 hrnek kokosového jogurtu
  • ¼ hrnku javorového sirupu
  • ¼ hrnku olivového oleje
  • ¼ hrnku tahini pasty
  • 20 g Amazonia Raw Protein Paleo Fermented v příchuti vanilka s lukumou

Postup:

  1. Všechny ingredience dejte do výkonného mixéru a mixujte dohladka. Zabere to několik minut.
  2. Vzniklou hmotu vložte do vymazané a vysypané dortové formy a nechce přes noc zmrazit.
  3. 10-15 minut před servírováním vyndejte chalvu z mrazáku.
  4. Nakrájejte, posypte nasekanými pistáciemi a vychutnejte si!
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz